Automataváltós autóval segíti a Sixt a Hungaroringen megsérült pályabírót

A Sixt Magyarország munkatársai közül sokan rajonganak a technikai sportokért. Így amikor megtudták, hogy az idén júniusban, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) Hungaroringen megrendezett futamán balesetet elszenvedő pályabíró bal lábát térd alatt amputálni kellett, szinte azonnal felmerült bennük, hogy mint mobilitás szolgáltatók, átmenetileg biztosítsanak számára a flottából egy automataváltós autót.

Az autó-motor sportok szerelmesei közül sokan emlékezhetnek arra, ami idén június 3-án történt a Hungaroringen. A viadal elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők esőgumikra váltottak. Lucas Auer, a Mercedes pilótája a boxutcában, kerékcserére bekanyarodva megcsúszott, és a garázsba csapódott, elütve két pályabírót. A tv-közvetítésen látható volt, hogy az egyik pályabíró súlyosan megsérült és végül mentőhelikopterrel kellett elszállítani.

A súlyos sérült László Attila volt, aki ma vehette át az autót a Sixt Magyarország munkatársaitól. A felajánlás nagy segítséget jelent a kisgyermekes apukának, akinek eddig tömegközlekedéssel, ráadásul egy ideiglenes végtagprotézissel kellett megoldania a mindennapokat.

A Sixt Magyarország háza táján nem ismeretlen a társadalmi felelősségvállalás. A német anyavállalat tulajdonosának nevéhez egy több mint 10 éve működő nemzetközi segélyszervezet fűződik. A Regine Sixt Gyermeksegítő Szövetség fő célja a rászoruló gyermekek életminőségének javítása világszerte, főként az egészségügyi ellátás és az oktatás támogatásával, sürgősségi segélyekkel.

Az MNASZ Sportbírók kezdeményezésére a Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvánnyal együtt a nemrég balesetet szenvedett és súlyosan megsérült László Attila
megsegítésére adománygyűjtés indult el.

Raiffeisen Bank
Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvány
12001008-01632015-00300007
Nemzetközi számlaszám:
HU 5512 0010 0801 6320 1500 3000 07

Ezek a számlaszámok elkülönítettek, az ide érkező befizetések teljes egészében Attila részére lesznek kifizetve. A számlaszámon lévő pénzmozgás bármikor ellenőrizhető.

Hálás szívvel köszönjük minden segítőnek, életkörülményeinek megváltoztatására irányuló önzetlen adományát.

Kapcsolat:
Vojtku Ágnes
Insomnia Reklámügynökség
agnes.vojtku@insomnia.co.hu
+36 30 9944 380