Időmérő futamok – Vasárnap 33. Mátrai Hegyiverseny

20160717_104035_resize

Időmérő futamok – Vasárnap

Vasárnapra sem kegyelmezett az időjárás a megújult Mátrai Hegyiverseny résztvevőinek. Nehéz volt eldönteni, hogy a mai vagy a tegnapi napon szakad e jobban az eső az időmérők alatt.

Ahogy várható volt a versenyzők nem is dobálták a három perc alatti időket a versenyzők, inkább talán csak próbálták felmérni, hogy a tegnapihoz képest esetleg hol mennyivel van több víz a pályán, esetleg alakult e ki vízátfolyás amire figyelni kell.

Az első időmérőn csak Turán Frigyes ment három perc alatti időt a pályán, míg a másodikban Nagy Norbert, Turán Frigyes és Kavecz István is futott három perc alatt.

Az időmérők alapján vélhetően ma is folytatódhat Nagy Norbi menetelése mivel a második időmérőn is ő volt a leggyorsabb.

20160717_104211_resize

Nagy Norbert (SEAT LEON Cup Racer):

„A legelső mai edzést kihagytam. Menni szerettem volna, csak Bongó mondta, hogy ne menjünk, úgyhogy kihagytuk. A másodikon muszáj volt menni. Most is első lettem, de most már kevesebb volt a különbség Frici és köztem. Csak 1.1 másodperc. Ahogy egyre nagyobb az eső, úgy egyre jobban jön ki neki az összkerék előnye. Olyat rajtol, amit lehetetlen az én elsőkerekes autómmal. Megpróbálok következőre még gyorsabban felmenni, talán picit nő a távolság, de biztos, hogy ő is próbál gyorsulni. Jó kis harc lesz ma is. Ahhoz képest, hogy szakad az eső egészen autózható. Egy-két komolyabb átfolyás van, de azt tudjuk előre, hogy hol van.  Teljesen versenyezhető. Sajnos nem szurkoló barát.”

Időeredmények:

http://rallylive.hu/33-matrai-hegyiverseny